NEWSLETTER SEPTEMBRIE 2021
 
Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România
 
 
Știri ◾ Ziua Evaluatorului – 9 septembrie 2021 ◾ Calendarul sesiunii de Acreditare/ Reacreditare – noiembrie 2021 ◾ Calendarul examenului de atribuire a calității de Membru Stagiar ◾ Întâlnire de lucru ANEVAR – reprezentanți FCGC-UTM Republica Moldova ◾ Recomandare carte
 
Evenimente viitoare
 
Poziția oficială ANEVAR
 
Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media
 

Ziua Evaluatorului – 9 septembrie 2021

Ziua Evaluatorului – 9 septembrie 2021

Ziua Evaluatorului din România a adus împreună, anul acesta, profesioniști din mai multe țări în încercarea de a lua contact cu cele mai noi opinii cu privire la provocările recente cu care se confruntă profesia. Cele două evenimente organizate în data de 9 septembrie 2021: Conferința internațională WAVO-ANEVAR „Evaluarea activelor – o perspectivă globală în condițiile actuale” și Gala Premiilor ANEVAR au demonstrat încă o dată aprecierea de care se bucură organizația noastră în lume și în țară.

Speakerii acestui eveniment au fost:

 • Joseph HO – Managing Director LCH (Asia-Pacific) Surveyors Limited

 • Reiner LUX – Board Member WAVO | General Manager HypZert GmbH

 • Francis NG – Principal Consultant of Lawson David and Sung Surveyors Ltd (Hong Kong)

 • Prof. Aart HORDIJK – Phd (Retired), MRICS

 • Adrian VASCU – Președinte ANEVAR 2014-2015 | Senior Partner VERIDIO S.R.L.

 • Mircea POPA - Director General Adjunct Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară

 • Dana ABABEI – Preşedinte ANEVAR 2018-2019 | Director general CMF CONSULTING S.A.

 • Andrei BOTIȘ – RICS - Evaluator EPI, EI | Președinte RoGBC (Romania Green Building Council)

Moderatori:

 • Sorin PETRE – Președinte ANEVAR | Partner PricewaterhouseCoopers Romania

 • Dr. Adrian CRIVII – Președinte ANEVAR 2002-2003 | Viitor președinte WAVO | CEO Darian DRS

Detalii, aici.

Conferința a fost urmată de Gala Premiilor ANEVAR, aflată la cea de-a șasea ediție.

Premiile decernate în cadrul Galei din acest an au fost:

 • Premiul Alexandru Gheorghiu - Cristina Grigorescu, membru în Consiliul Director ANEVAR 2016-2019, Președinte al Comisiei juridice, lector ANEVAR, EBM, EI, EPI

 • Premiul pentru colaborarea remarcabilă cu ANEVAR - Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară

 • Premiul pentru sprijinirea profesiei de evaluator - Traian Grigore, membru de onoare și fondator ANEVAR, membru Senat ANEVAR 2004-2012, Președinte Senat 2010-2012, membru al Consiliului Director 1992, 1997-1999, Vicepreședinte Consiliul Director ANEVAR 2000-2001, Vicepreședinte – Președinte al Comisiei de Etică 2002-2003

 • Premiul pentru o carieră de valoare - Adrian Crivii, Președinte ANEVAR 2002-2003, membru în Consiliul Director ANEVAR 1997-2005, Viitor Președinte WAVO, lector ANEVAR, MAA, REV, EBM, EI, EPI, VE

 • Premiul pentru cel mai apreciat speaker ANEVAR - Ileana Guțu, Membru Acreditat (MAA), Specializări: EI, EPI, VE, membru în Comisia de verificare și monitorizare, pentru prezentarea „Studiu referitor la multiplii de evaluare ai Bursei de Valori București" - principalele concluzii”, Conferința „Evaluarea pentru piaţa de capital din România”, online, 8 iulie 2020

 • Premiul pentru cel mai valoros articol din revista „Valoarea, oriunde este ea” - Bogdan Ștefan Radu, membru titular ANEVAR, Specializări: EPI, pentru articolul 1Opinie cu privire la obligativitatea realizării rapoartelor tehnice judiciare evaluatorii prin raportare la Standardele ANEVAR”, Revista Valoarea, oriunde este ea - Nr. 29

 • Premiul Președintelui Asociaţiei - Comisia de Etică și Disciplină ANEVAR

Detalii, aici & album foto, aici.

Rămâneți conectați la mijloacele noastre de comunicare: paginile oficialede social media și site-ul www.anevar.ro, pentru cele mai noi informații.

Calendarul sesiunii de Acreditare/ Reacreditare – noiembrie 2021

Calendarul sesiunii de Acreditare/ Reacreditare – noiembrie 2021

În această toamnă ANEVAR organizează un nou examen de acreditare/reacreditare, în luna noiembrie. Având în vedere că ne dorim și lucrăm în permanență la creșterea calității activității de evaluare, îi încurajăm și îi susținem pe toți cei care doresc să se înscrie la acest examen. Dobândirea calității de Membru Acreditat ANEVAR (MAA) reprezintă accesul la un nivel superior de competență profesională.

Promovând examenul de acreditare:

 • Puteți deveni evaluatori recunoscuți la nivel european – REV, recunoaștere oferită prin intermediul ANEVAR de către The European Group of Valuer Associations (TEGoVA), grup de asociații de evaluatori ce include 71 de asociații din 37 de țări.

 • Puteți deveni membri ai Royal Institute of Chartered Surveyors – MRICS. RICS este organismul profesional global care promovează și aplică standarde internaționale în evaluarea, gestionarea și dezvoltarea terenurilor, imobilelor, construcțiilor și infrastructurii și are membri în 148 de țări.

Menționăm și faptul că membrii ANEVAR care dețin specializarea MAA-EI, pot fi atestați de către ASF pentru realizarea de evaluări pe piața de capital.

Calendarul, aici.

Calendarul examenului de atribuire a calității de Membru Stagiar

Calendarul examenului de atribuire a calității de Membru Stagiar

Examenul se desfășoară online, în conformitate cu Regulamentul de organizare a examenului de atribuire a calităţii de membru stagiar și cu Procedura de desfășurare a examenului de atribuire a calitații de membru stagiar în sistem online, prin intermediul platformei Zoom și al platformei de testare online ANEVAR.

Depunerea dosarelor de înscriere începe în data de 21 septembrie și se încheie în data de 18 noiembrie.

Toate informațiile necesare accesării celor două platforme vor fi comunicate candidaților, prin e-mail, după încheierea perioadei de înscriere.

Calendarul integral poate fi consultat aici.

Întâlnire de lucru ANEVAR – reprezentanți FCGC-UTM Republica Moldova

Întâlnire de lucru ANEVAR – reprezentanți FCGC-UTM Republica Moldova

În data de 10 septembrie, la sediul ANEVAR, a avut loc o întâlnire între Sorin Petre, președinte ANEVAR și reprezentanții Universității Tehnice a Moldovei, Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, Departamentul Inginerie, Drept și Evaluarea Imobilului: prof. univ. dr. Svetlana ALBU, conf. univ. dr. Ion ALBU și lect. univ. Liliana JITARI.

În cadrul vizitei, s-a discutat despre posibilitatea implementării Standardelor ANEVAR în Republica Moldova și posibilitatea unei colaborări cu universitatea.

Recomandare carte

Recomandare carte

CONSTRUCȚII. SISTEME ȘI SUBSISTEME CONSTRUCTIVE

Autor: Corneliu Șchiopu, editura IROVAL, 2012

Cartea poate face parte din bibliografia de bază a evaluatorului stagiar sau titular, începător, ca o completare la formarea profesională inițială, dar și din biblioteca membrilor experimentați, a specialiștilor care lucrează în construcții, a studenților, experților în construcții, juriștilor, administratorilor, precum și a altor persoane interesate care au contact direct cu domeniul construcțiilor, fie ei proprietarii sau ocupanții clădirilor.

Este o carte de referință, care prezintă în detaliu, logic și ușor de urmărit prin multitudinea de grafice cu explicații informații despre sistemele și subsistemele clădiri, dar și despre construcții speciale, parte componentă a proprietăților imobiliare:

 • clasificarea construcțiilor;

 • calculul suprafețelor;

 • sistemul structură de rezistență - infrastructură și suprastructură;

 • sistemul finisaj - închideri perimetrale, compartimentări, finisaj exterior și interior;

 • sistemul instalații funcționale - instalații electrice, sanitare, încălzire/ventilație;

 • construcții speciale - de interior și exterior la hale.

În completare, vă recomandăm și Cataloagele de costuri IROVAL: https://magazin.iroval.ro

EVENIMENTE VIITOARE

În data de 28 octombrie vă așteptăm la cea de-a 8-a ediție a Conferinței „Evaluarea proprietăților din agricultură – Teme actuale”, eveniment ce se va desfășura online și care va aduce un plus de cunoștințe tuturor participanților și posibilitatea de a interacționa cu speakerii noștri prin intermediul sesiunilor de Q&A.

Detaliile vor fi disponibile în curând, pe www.anevar.ro și în conturile noastre oficiale de social media.

POZIȚIA OFICIALĂ ANEVAR

Punctele de vedere oficiale ale Asociației cu privire la diverse aspecte ce vizează profesia de evaluator pot fi consultate aici.

Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media

Citiți Newsletter-ul nostru și în paginile oficiale ale ANEVAR de Facebook, Twitter și LinkedIn. Conectați-vă cu noi prin intermediul celor trei conturi de social media și veți primi în timp real toate informațiile despre evenimentele și activitățile Asociației!

Ne găsiți aici:

Informatii de contact ANEVAR

Sediul central
Str. Scarlatescu nr. 7, sector 1, Bucuresti, 011158

Telefon:    +4 021 315 6564    +4 021 315 6505
Fax:    +4 021 311 1340
E-mail:    anevar@anevar.ro
Program:    Luni - Joi: 09:00 - 17:30
Vineri: 09:00 - 15:00

Pentru informatii de contact privind filialele asociatiei, va rugam sa vizitati site-ul nostru.

Despre Newsletter

Newsletter-ul ANEVAR este o publicatie lunara in care va prezentam articole din domeniul evaluarilor si noutati despre organizatia noastra.

Daca doriti sa nu mai primiti acest newsletter, va rugam sa urmati instructiunile din pagina dupa ce dati click pe cuvantul DEZABONARE.

Despre ANEVAR

Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania a luat fiinta, in anul 2011, in baza Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 99/2013, ca organizatie profesionala de utilitate publica, fara scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizati in conditiile stabilite de acest act normativ. Asociatia este autoritatea competenta care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza desfasurarea activitatii de evaluator autorizat in Romania si reprezinta interesele profesiei de evaluator autorizat la nivel national si international.

In prezent asociatia numara peste 4300 membri titulari si 350 de membri corporativi si isi desfasoara activitatea atat la nivel sediului sau central din municipiul Bucuresti cat si la nivelul celor opt filiale din teritoriu.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati site-ul nostru www.anevar.ro