NEWSLETTER IULIE 2021
 
Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România
 
 
Știri ◾ Ziua Evaluatorului – 9 septembrie 2021 ◾ Revista Valoarea, oriunde este ea, Nr. 31 ◾ Actualizarea formularisticii prevăzute de art. 230 și 232 din Legea Nr. 227/2021 privind Codul Fiscal, cu prevederile și modificările ulterioare ◾ Sesiune extraordinară de examene pentru finalizare curs – septembrie 2021 ◾ Proiect CFA România: #WomanInInvestManagement
 
Evenimente viitoare
 
Poziția oficială ANEVAR
 
Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media
 

Ziua Evaluatorului – 9 septembrie 2021

Ziua Evaluatorului – 9 septembrie 2021

Anul acesta ne-am propus ca evenimentele din data de 9 septembrie, conferința profesională și Gala Premiilor ANEVAR, ce marchează Ziua Evaluatorului din România, să fie organizate în mod tradițional, astfel încât să reintrăm în normalitate, respectând, desigur, limitele impuse de autorități. Manifestarea prilejuită de celebrarea profesiei de evaluator va avea loc în spațiile puse la dispoziție de Teatrul Național din București, iar alte detalii cu privire la condițiile de participare vor fi comunicate în preajma datei de 9 septembrie, în funcție de evoluția pandemiei și de restricțiile anunțate pentru acea perioadă.

Rămâneți conectați la mijloacele noastre de comunicare, paginile oficiale de social media și site-ul www.anevar.ro, pentru mai multe informații.

Revista Valoarea, oriunde este ea, Nr. 31

Revista Valoarea, oriunde este ea, Nr. 31

La finalul lunii iunie am publicat un nou număr al revistei Valoarea. Numărul 31/2021 este dedicat subiectului actual al expertizei judiciare și nevoii de a revizui legea care reglementează acest domeniu de activitate. Mai multe despre tema propusă, dar și alte articole și statistici, puteți decoperi numai în documentul .pdf sau în aplicația gratuită REVISTA VALOAREA (iOS & Android).

PDF, aici.

Actualizarea formularisticii prevăzute de art. 230 și 232 din Legea Nr. 227/2021 privind Codul Fiscal, cu prevederile și modificările ulterioare

Actualizarea formularisticii prevăzute de art. 230 și 232 din Legea Nr. 227/2021 privind Codul Fiscal, cu prevederile și modificările ulterioare

Pe site-ul ANAF a fost publicat formatul electronic al cererilor prevăzute de OMFP nr. 583/2016, astfel cum au fost modificate prin Ordinul nr. 499/2021, respectiv:

Astfel, contribuabilii persoane fizice și juridice pot transmite cererile și electronic prin portalul e-guvernare.ro și prin Spațiul Privat Virtual, organele fiscale prelucrează toate cererile depuse, atât electronic, cât și în format hârtie, prin intermediul modulului „Cereri pentru eliberare certificate” din cadrul aplicației NrzCer – „Evitarea Dublei Impuneri și Acorduri Fiscale Internaționale”, iar transmiterea certificatelor către persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual se face exclusiv electronic.

Sesiune extraordinară de examene pentru finalizare curs – septembrie 2021

Sesiune extraordinară de examene pentru finalizare curs – septembrie 2021

În luna septembrie 2021, ANEVAR organizează o sesiune extraordinară de examene pentru finalizare curs, la care pot participa membrii ANEVAR înscrişi la cursurile de pregătire profesională în domeniul evaluării, desfăşurate în perioada 2020-2021.

Examenul scris, consultațiile și examenul oral vor avea loc online, prin intermediul platformei Zoom și al platformei de testare online ANEVAR.

Toate informațiile necesare accesării celor două platforme vor fi comunicate candidaților, prin e-mail, după încheierea perioadei de înscriere.

Programul examenului:

  • 24 august 2021 - predare lucrări de evaluare, în format electronic (vor preda lucrarea de evaluare toți participanții la examen);

  • 1 - 2 septembrie 2021 - consultaţii (dacă este cazul);

  • 4 septembrie 2021 - test grilă;

  • 10 - 11 septembrie 2021 - examen oral.

Înscrierea

Perioada de înscriere: 10 - 24 august 2021.

Înscrierea la examen se face prin completarea formularului online de înscriere, disponibil aici.

Rapoartele de evaluare se vor transmite la adresa de e-mail examen.extraordinar@anevar.ro, până la data de 24 august 2021.

Cererile de înscriere și/sau rapoartele de evaluare depuse după expirarea perioadei de înscriere nu vor fi luate în considerare.

Mai multe detalii, aici.

Proiect CFA România: #WomanInInvestManagement

Președintele ANEVAR, Sorin Petre, a participat la proiectul CFA România: #WomenInInvestmentManagement realizând un interviu cu Daniela Iliescu.

Proiectul CFA Institute «Women in Investment Management», promovat în țara noastră de Asociația CFA România, își dorește să aducă în atenția publicului egalitatea de șanse în domeniul financiar. Invitatele acestora sunt doamne care au o carieră în sectorul financiar, lideri în domeniile lor de activitate și care pot împărtăși din experiență acumulată, astfel încât pot deveni model pentru noile generații.

EVENIMENTE VIITOARE

În anul 2021 continuăm organizarea evenimentelor noastre profesionale în sistem online. Vă invităm să accesați programul orientativ al acestora, aici.

Următorul eveniment este ZIUA EVALUATORULUI, în data de 9 septembrie!

Schimbul permanent de cunoștințe profesionale reprezintă o componentă de bază a excelenței în activitatea profesională. Cu atât mai mult cu cât criza a dus rapid la transformări uriașe, iar singura modalitate de a rămâne conectat la realitățile piețelor fiind culegerea permanentă de informații din surse sigure. Vă așteptăm cu teme și speakeri de valoare la aceste conferințe!

Pentru detalii, urmăriți Newsletter-ul nostru, pagina de web – www.anevar.ro și conturile oficiale de Social Media – Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Youtube.

POZIȚIA OFICIALĂ ANEVAR

Punctele de vedere oficiale ale Asociației cu privire la diverse aspecte ce vizează profesia de evaluator pot fi consultate aici.

Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media

Citiți Newsletter-ul nostru și în paginile oficiale ale ANEVAR de Facebook, Twitter și LinkedIn. Conectați-vă cu noi prin intermediul celor trei conturi de social media și veți primi în timp real toate informațiile despre evenimentele și activitățile Asociației!

Ne găsiți aici:

Informatii de contact ANEVAR

Sediul central
Str. Scarlatescu nr. 7, sector 1, Bucuresti, 011158

Telefon:    +4 021 315 6564    +4 021 315 6505
Fax:    +4 021 311 1340
E-mail:    anevar@anevar.ro
Program:    Luni - Joi: 09:00 - 17:30
Vineri: 09:00 - 15:00

Pentru informatii de contact privind filialele asociatiei, va rugam sa vizitati site-ul nostru.

Despre Newsletter

Newsletter-ul ANEVAR este o publicatie lunara in care va prezentam articole din domeniul evaluarilor si noutati despre organizatia noastra.

Daca doriti sa nu mai primiti acest newsletter, va rugam sa urmati instructiunile din pagina dupa ce dati click pe cuvantul DEZABONARE.

Despre ANEVAR

Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania a luat fiinta, in anul 2011, in baza Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 99/2013, ca organizatie profesionala de utilitate publica, fara scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizati in conditiile stabilite de acest act normativ. Asociatia este autoritatea competenta care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza desfasurarea activitatii de evaluator autorizat in Romania si reprezinta interesele profesiei de evaluator autorizat la nivel national si international.

In prezent asociatia numara peste 4300 membri titulari si 350 de membri corporativi si isi desfasoara activitatea atat la nivel sediului sau central din municipiul Bucuresti cat si la nivelul celor opt filiale din teritoriu.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati site-ul nostru www.anevar.ro