NEWSLETTER IANUARIE 2021
 
Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România
 
 
Știri ◾ Conferința „Evaluarea pentru Raportare Financiară și Impozitare” – 28 ianuarie 2021, Online ◾ Revista „Valoarea, oriunde este ea” - Nr. 29 ◾ Noi clarificări referitoare la data intrării în vigoare a modificărilor aduse Codului fiscal ◾ Adunările generale ale filialelor ANEVAR - februarie-martie 2021 ◾ Conferința Internațională pe teme de Evaluare IVSC/FECOVAL – Cancun, Mexic 2020 - 11 decembrie 2020, Online ◾ Noutate editorială: „Costuri de reconstruire - Costuri de înlocuire. Clădiri de birouri și clădiri comerciale” ◾ ANEVAR, partener al Conferinței „Prevenirea și combaterea spălării banilor – Impactul noii legi asupra profesiilor liberale” – 29 ianuarie 2021 - Online ◾ Alătură-te echipei IROVAL ca tehnoredactor pentru materiale profesionale și științifice
 
Poziția oficială ANEVAR
 
Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media
 

Conferința „Evaluarea pentru Raportare Financiară și Impozitare” – 28 ianuarie 2021, Online

Conferința „Evaluarea pentru Raportare Financiară și Impozitare” – 28 ianuarie 2021, Online

Conferinţa „Evaluarea pentru raportare financiară și impozitare” a avut loc online pe pagina resurse.anevar.ro, în data de 28 ianuarie.

Speakeri:

 • Sorin PETRE - Președinte ANEVAR | Partner PricewaterhouseCoopers

 • Radu TIMBUȘ - Prim-vicepreşedinte ANEVAR | Director EVALTRANSILVANIA

 • Adrian VASCU - Președinte ANEVAR 2014-2015 | Senior Partner VERIDIO

 • Daniel MANAŢE - Preşedinte ANEVAR 2016-2017

 • Corneliu ȘCHIOPU - Membru de onoare ANEVAR

 • Ileana GUŢU - Partener Asociat EY

Teme:

 • Noutăți privind evaluarea pentru impozitare

 • Aspecte specifice procesului de audit în contextul evaluării pentru raportare financiară

 • Prevenirea erorilor la evaluarea pentru raportare financiară și impozitare

 • Evaluările pentru Impozitare și Raportare financiară: divergențe și puncte comune într-o abordare structurată

 • Costuri de reconstruire - Costuri de înlocuire. Clădiri de birouri și clădiri comerciale

 • Considerații practice în abordarea testului de depreciere & Alocarea Prețului de Achiziție

Mai multe informații găsiți aici.

Revista „Valoarea, oriunde este ea” - Nr. 29

Revista „Valoarea, oriunde este ea” - Nr. 29

Cel mai recent număr al revistei Valoarea poate fi descărcat de aici.

Noi clarificări referitoare la data intrării în vigoare a modificărilor aduse Codului fiscal

Noi clarificări referitoare la data intrării în vigoare a modificărilor aduse Codului fiscal

În data de 22 ianuarie 2021, pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost postat un nou document privind Art. I pct. 121-219 din Legea nr. 296/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, care prevede că aceste articole din lege au intrat în vigoare în 3 zile de la publicare.

Acest document poate fi vizualizat aici: http://www.dpfbl.mdrap.ro/noutati.html.

Acest comunicat anulează comunicatul aceluiași minister (sub forma unui tabel), publicat în data de 28 decembrie 2020.

Sugestii pentru gestionarea relațiilor cu contribuabilii, exprimate în cadrul seminarului SPIC C039 - Evaluarea pentru impozitarea clădirilor conform Noului Cod Fiscal care a avut loc online, pe data de 21 ianuarie 2021, Lectori: Adrian Vascu și Radu Timbuș:

Adunările generale ale filialelor ANEVAR - februarie-martie 2021

Adunările generale ale filialelor ANEVAR - februarie-martie 2021

Adunările generale ale filialelor Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România se organizează la distanță, în perioada februarie-martie 2021.

Convocările pentru Adunările generale ale membrilor filialelor se publică în ziare de răspândire naţională, pentru următoarele date:

 • 22 februarie 2021 – Filiala Sud

 • 24 februarie 2021 – Filiala Sud Est

 • 26 februarie 2021 – Filiala Sud Vest

 • 2 martie2021 – Filiala Nord Est

 • 4 martie 2021 – Filiala Vest

 • 5 martie 2021 – Filiala Nord Vest

 • 10 martie 2021 – Filiala Centru

 • 16 martie 2021 – Filiala București

Mai multe detalii privind organizarea acestor evenimente sunt menționate în Hotărârea Consiliului director nr. 9/2021, pentru aprobarea unor măsuri cu privire la organizarea adunărilor generale ale filialelor Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România.

Conferința Internațională pe teme de Evaluare IVSC/FECOVAL – Cancun, Mexic 2020 - 11 decembrie 2020, Online

Conferința Internațională pe teme de Evaluare IVSC/FECOVAL – Cancun, Mexic 2020 - 11 decembrie 2020, Online

Tema conferinței internaționale, în jurul căreia s-au concretizat discuțiile, a fost: Provocări și Oportunități în aplicarea Standardelor Internaționale de Evaluare.

Din partea României a participat Dana Ababei, Președinte ANEVAR 2018-2019, cu o prezentare intitulată „Importanța adoptării IVS (Standardele Internaționale de Evaluare) în România”. Aceasta a declarat: „În cadrul evenimentului am avut ocazia să împărtășesc din experiența ANEVAR și a colegilor mei evaluatori și am învățat din cea a colegilor din Mexic, SUA, Marea Britanie, Spania și Emiratele Arabe Unite”.

Printre speakerii invitați s-au numărat și: Nick Talbot, Olesya Perepechko, Gustavo Reyes, Mauricio Márquez, Leandro Escobar, Rodman Schley, Cesar Cantu, Armando Escalante.

Noutate editorială: „Costuri de reconstruire - Costuri de înlocuire. Clădiri de birouri și clădiri comerciale”

Noutate editorială: „Costuri de reconstruire - Costuri de înlocuire. Clădiri de birouri și clădiri comerciale”

Mai multe informații despre conținut și cum poate fi achiziționat Catalogul Costuri de reconstruire – Costuri de înlocuire. Clădiri de birouri și clădiri comerciale, aici.

ANEVAR, partener al Conferinței „Prevenirea și combaterea spălării banilor – Impactul noii legi asupra profesiilor liberale” – 29 ianuarie 2021 - Online

ANEVAR, partener al Conferinței „Prevenirea și combaterea spălării banilor – Impactul noii legi asupra profesiilor liberale” – 29 ianuarie 2021 - Online

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

ANEVAR este partener al acestui eveniment, alături de alte organizații profesionale, iar Președintele Asociației, Sorin Petre, va lua cuvântul în deschiderea conferinței.

Detalii: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-nationala-prevenirea-si-combaterea-spalarii-banilor-impactul-noii-legi-asupra-profesiilor-liberale-editia-a-ii-a-online/

Alătură-te echipei IROVAL ca tehnoredactor pentru materiale profesionale și științifice

Alătură-te echipei IROVAL ca tehnoredactor pentru materiale profesionale și științifice

IROVAL – Cercetări în evaluare caută tehnoredactor pentru materiale profesionale și științifice cum sunt: suporturi de cursuri; suporturi de seminare; articole de cercetare și științifice pentru Revista de evaluare/The Valuation Journal și altele.

Urmărind linkul https://www.anevar.ro/p/iroval-cercetari-in-evaluare vei descoperi cine suntem și ce proiecte se desfășoară în cadrul IROVAL.

Descrierea postului o regăsești AICI.

Dacă ești interesat/ă, te rugam sa ne trimiti un CV actualizat pe adresa irina.bene@anevar.ro.

-

Cu profund regret vă anunțăm trecerea în neființă a domnului J. Scott Robinson, Președinte Appraisal Institute 2016, Membru de Onoare al ANEVAR și prieten drag al Asociației.

J. Scott Robinson a participat în calitate de speaker, în ultimii ani, la conferințele organizate cu ocazia Zilei Evaluatorului din România, a fost un suporter activ al profesiei și al Asociației și a primit, în cadrul Galei PremiilorANEVAR, în numele Appraisal Institute, Premiul pentru o colaborare remarcabilă cu ANEVAR.

Aprecierea noastră pentru omul și profesionistul J. Scott Robinson este fără margini, iar dispariția sa este o pierdere uriașă pentru toți cei care l-au cunoscut.

-
POZIȚIA OFICIALĂ ANEVAR

Punctele de vedere oficiale ale Asociației cu privire la diverse aspecte ce vizează profesia de evaluator pot fi consultate aici.

Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media

Citiți Newsletter-ul nostru și în paginile oficiale ale ANEVAR de Facebook, Twitter și LinkedIn. Conectați-vă cu noi prin intermediul celor trei conturi de social media și veți primi în timp real toate informațiile despre evenimentele și activitățile Asociației!

Ne găsiți aici:

Informatii de contact ANEVAR

Sediul central
Str. Scarlatescu nr. 7, sector 1, Bucuresti, 011158

Telefon:    +4 021 315 6564    +4 021 315 6505
Fax:    +4 021 311 1340
E-mail:    anevar@anevar.ro
Program:    Luni - Joi: 09:00 - 17:30
Vineri: 09:00 - 15:00

Pentru informatii de contact privind filialele asociatiei, va rugam sa vizitati site-ul nostru.

Despre Newsletter

Newsletter-ul ANEVAR este o publicatie lunara in care va prezentam articole din domeniul evaluarilor si noutati despre organizatia noastra.

Daca doriti sa nu mai primiti acest newsletter, va rugam sa urmati instructiunile din pagina dupa ce dati click pe cuvantul DEZABONARE.

Despre ANEVAR

Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania a luat fiinta, in anul 2011, in baza Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 99/2013, ca organizatie profesionala de utilitate publica, fara scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizati in conditiile stabilite de acest act normativ. Asociatia este autoritatea competenta care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza desfasurarea activitatii de evaluator autorizat in Romania si reprezinta interesele profesiei de evaluator autorizat la nivel national si international.

In prezent asociatia numara peste 4300 membri titulari si 350 de membri corporativi si isi desfasoara activitatea atat la nivel sediului sau central din municipiul Bucuresti cat si la nivelul celor opt filiale din teritoriu.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati site-ul nostru www.anevar.ro