NEWSLETTER SEPTEMBRIE 2020
 
Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România
 
 
Știri ◾ GALA PREMIILOR ANEVAR – Ziua Evaluatorului, 9 Septembrie 2020 ◾ Conferința „Teme actuale în evaluare” – online, 9 septembrie 2020 ◾ Calendarul Examenului de acreditare/reacreditare, Noiembrie 2020 ◾ Calendarul Examenului de atribuire a calității de membru stagiar ◾ Revista „VALOAREA, oriunde este ea” - Nr. 28 ◾ Programul KOST PLUS - DISCOUNT PENTRU LICENȚĂ, cu revista VALOAREA Nr. 28! ◾ Broșura „ANEVAR – Partener al Universităților
 
Evenimente viitoare
 
Poziția oficială ANEVAR
 
Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media
 

GALA PREMIILOR ANEVAR – Ziua Evaluatorului, 9 Septembrie 2020

GALA PREMIILOR ANEVAR – Ziua Evaluatorului, 9 Septembrie 2020

GALA PREMIILOR ANEVAR, ediția cu numărul 5 a avut loc online. Aceasta poate fi vizionată/revăzută pe pagina noastră de Facebook sau pe canalul oficial de YouTube, aici.

Premiile care s-au acordat în cadrul Galei sunt:

 • Premiul „Alexandru Gheorghiu” - dlui Daniel Manațe, Preşedinte ANEVAR 2016-2017, Lector ANEVAR, Specializari: Membru Acreditat (MAA), Membru REV (REV), Specializări: EI, EPI, EAF, VE

 • Premiul pentru o carieră de valoare - dlui Marian Petre, Lector ANEVAR, Membru Acreditat (MAA), Membru REV (REV), Specializări: EAF, EPI, EI, EBM, VE

 • Premiul pentru sprijinirea profesiei de evaluator - dlui Gheorghe Vîță, Președintele Comisiei de Etică și Disciplină ANEVAR, Lector ANEVAR, Membru Acreditat (MAA), Membru REV (REV), Specializări: EI, EPI, EBM, VE

 • Premiul pentru cel mai apreciat speaker ANEVAR în anul 2019 - dlui Dan Ivănescu – Membru în Comisia de Etică și Disciplină ANEVAR, Expert evaluator PricewaterhouseCoopers, Membru Acreditat (MAA), Membru REV (REV), Specializari: EI, EPI, VE, pentru prezentarea „Provocări în evaluarea silozurilor agricole”, Conferinţa „Evaluarea proprietăţilor din agricultură și alte subiecte de interes în evaluare” - Craiova, 26 octombrie 2019

 • Premiul pentru cel mai valoros articol din revista „Valoarea, oriunde este ea” în anul 2019 - Articolul „Știm să... numărăm?...” - dlui Dumitru Dumitriu-Cristian, Secretar general Consiliul Director ANEVAR, Membru Acreditat (MAA), MembruREV (REV), Specializari: EI, EBM, VE, Revista Valoarea, Oriunde este ea Nr. 23

 • Premiul Președintelui Asociaţiei - Fundației „Apreciază Viața!”

Conferința „Teme actuale în evaluare” – online, 9 septembrie 2020

Conferința „Teme actuale în evaluare” – online, 9 septembrie 2020

Peste 500 de membri ANEVAR au participat la Conferința „Teme actuale în evaluare”, ce a avut loc online, în data de 9 septembrie 2020, începând cu ora 15:00.

Speakerii acestui eveniment au fost:

 • Sorin PETRE - Președinte ANEVAR | Partner PricewaterhouseCoopers

 • Adrian VASCU - Președinte ANEVAR 2014-2015 | Senior Partner VERIDIO

 • Radu TIMBUȘ - Prim-vicepreşedinte ANEVAR | Director EVALTRANSILVANIA

 • Dana ABABEI - Preşedinte ANEVAR 2018-2019 | Director executiv CMF CONSULTING.

 • Bogdan RUSE – Vicepreședinte ANEVAR | Senior Manager Fairvalue Consulting

 • Cristina GRIGORESCU – Head of Collateral Department Risk Division Raiffeisen Bank

Calendarul Examenului de acreditare/reacreditare, Noiembrie 2020

Calendarul Examenului de acreditare/reacreditare, Noiembrie 2020

În această toamnă ANEVAR organizează un nou examen de acreditare/reacreditare, în luna noiembrie. Ne dorim și lucrăm în permanență la creșterea calității activității de evaluare, prin urmare îi încurajăm și îi susținem pe toți cei care doresc să se înscrie la acest examen. Dobândirea calității de Membru Acreditat ANEVAR (MAA) reprezintă accesul la un nivel superior de competență profesională.

Promovând examenul de acreditare:

 • Puteți deveni evaluatori recunoscuți la nivel european – REV, recunoaștere oferită prin intermediul ANEVAR de către The European Group of Valuer Associations (TEGoVA), grup de asociații de evaluatori ce include 71 de asociații din 37 de țări.

 • Puteți deveni membri ai Royal Institute of Chartered Surveyors – MRICS. RICS este organismul profesional global care promovează și aplică standarde internaționale în evaluarea, gestionarea și dezvoltarea terenurilor, imobilelor, construcțiilor și infrastructurii și are membri în 148 de țări.

Menționăm și faptul că membrii ANEVAR care dețin specializarea MAA-EI, pot fi atestați de către ASF pentru realizarea de evaluări pe piața de capital.

Mai multe informații găsiți aici.

Calendarul Examenului de atribuire a calității de membru stagiar

Calendarul Examenului de atribuire a calității de membru stagiar

Informaţii generale despre desfășurarea examenului de atribuire a calităţii de membru stagiar:

Examenul se desfășoară în conformitate cu Regulamentul de organizare a examenului de atribuire a calităţii de membru stagiar, aprobat prin Hotărârea Consiliului director nr. 40/2015, modificată prin HCD nr. 67/2017, HCD 52/2018 și prin HCD 62/2020.

Mai multe detalii găsiți pe pagina Cum devin membru stagiar și aici.

Revista „VALOAREA, oriunde este ea” - Nr. 28

Revista „VALOAREA, oriunde este ea” - Nr. 28

Ediția aceasta este dedicată noilor Standarde de evaluare a bunurilor 2020, ce au intrat în vigoare începând cu 1 septembrie 2020.

Răsfoiți forma virtuală a revistei aici.

Programul KOST PLUS - DISCOUNT PENTRU LICENȚĂ, cu revista VALOAREA Nr. 28!

Programul KOST PLUS - DISCOUNT PENTRU LICENȚĂ, cu revista VALOAREA Nr. 28!

Puteți beneficia de un discount de 100 ron, până la data de 1 noiembrie 2020, pentru achiziționarea licenței pentru programul KOST PLUS, cu un cod ce va fi disponibil în numărul 28 al revistei Valoarea.

Mai multe informații pe www.kosturi.ro.

A apărut varianta Kost Plus 6.1.0.0

Îmbunătățiri aduse:

 • s-a adăugat posibilitatea listării tuturor fișelor pentru impozitare printr-un singur click, asemănător listării RAPORT, dar fără centralizator, deoarece acesta trebuie exportat și completat cu date pe care nu le cunoaște programul

 • s-a îmbunătățit aspectul și conținutul listei RAPORT (centralizator + fișe normale) prin eliminarea informațiilor redundante

 • s-a modificat indicele de actualizare pentru FPOLIST10 conform erată apărută

 • în partea din stânga jos a ecranului se afișează versiunea curentă a programului și numele clientului (adresa de mail cu care se autentifică în zona de client)

Posesorii unei licențe/upgrade 6.0.0.0 trebuie să descarce și să instaleze gratuit noua variantă.

Broșura „ANEVAR – Partener al Universităților

 Broșura „ANEVAR – Partener al Universităților

ANEVAR sprijină procesul de educație din România. Prin parteneriatul încheiat cu 16 facultăți din cadrul a 14 universități din întreaga țară urmărim promovarea profesiei în rândul proaspeților absolvenți de studii superioare.

Prin Hotărârea Consiliului director al ANEVAR, nr. 20 din 2014, a fost aprobată Lista cursurilor de formare specifice în domeniul evaluării, care permit dobândirea calității de membru stagiar, fără susținerea examenului de atribuire a calității de membru stagiar.

Astfel, absolvenții programelor universitare cuprinse în lista disponibilă în prezenta broșură, se pot înscrie, în anul în care au finalizat programul, la examenul de echivalare a cursului de formare profesională recunoscut prin Acordul de parteneriat.

Candidații care promovează acest examen, se pot înscrie în Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România ca membri stagiari, pâna la sfârșitul anului respectiv, fără susținerea examenului de dobândire a calității de membru stagiar. Aceștia vor deține calitatea de membru stagiar începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înscrierii. Perioada de stagiatură este de 2 ani și se încheie prin promovarea examenului de finalizare a stagiaturii și dobândirea calității de membru titular.

Toate informațiile privind modul de desfășurare a programul de stagiu, sunt cuprinse în Regulamentului de derulare si de finalizare a stagiaturii.

EVENIMENTE VIITOARE

Conferința „Evaluarea bunurilor din patrimoniul cultural-istoric” – 15 Octombrie 2020

Am programat în data de 15 octombrie un nou eveniment profesional ce va avea loc online: Conferința „Evaluarea bunurilor din patrimoniul cultural-istoric”.

Vă așteptăm cu teme și speakeri de valoare!

Speakerii evenimentului vor fi:

 • Pavel ȘUȘARĂ – Critic și istoric de artă | Evaluator ANEVAR și Președinte AEEAR;

 • Dalina BĂDESCU – Evaluator ANEVAR și AEEAR;

 • Cristian GAVRILĂ – Fondator evaluari-arta.ro;

 • Doina PĂULEANU – Critic de artă | Director al Muzeului de Artă din Constanţa;

 • Mădălin Cornel VĂLEANU – Evaluator ANEVAR | Expert tehnic judiciar;

 • Laura VĂLEANU – Evaluator ANEVAR | Expert tehnic judiciar.

Mai multe detalii găsiți aici.

POZIȚIA OFICIALĂ ANEVAR

Punctele de vedere oficiale ale Asociației cu privire la diverse aspecte ce vizează profesia de evaluator pot fi consultate aici.

Newsletter-ul și în spațiul oficial ANEVAR de social media

Citiți Newsletter-ul nostru și în paginile oficiale ale ANEVAR de Facebook, Twitter și LinkedIn. Conectați-vă cu noi prin intermediul celor patru conturi de social media și veți primi în timp real toate informațiile despre evenimentele și activitățile Asociației!

Ne găsiți aici:

Informatii de contact ANEVAR

Sediul central
Str. Scarlatescu nr. 7, sector 1, Bucuresti, 011158

Telefon:    +4 021 315 6564    +4 021 315 6505
Fax:    +4 021 311 1340
E-mail:    anevar@anevar.ro
Program:    Luni - Joi: 09:00 - 17:30
Vineri: 09:00 - 15:00

Pentru informatii de contact privind filialele asociatiei, va rugam sa vizitati site-ul nostru.

Despre Newsletter

Newsletter-ul ANEVAR este o publicatie lunara in care va prezentam articole din domeniul evaluarilor si noutati despre organizatia noastra.

Daca doriti sa nu mai primiti acest newsletter, va rugam sa urmati instructiunile din pagina dupa ce dati click pe cuvantul DEZABONARE.

Despre ANEVAR

Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania a luat fiinta, in anul 2011, in baza Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 99/2013, ca organizatie profesionala de utilitate publica, fara scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizati in conditiile stabilite de acest act normativ. Asociatia este autoritatea competenta care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza desfasurarea activitatii de evaluator autorizat in Romania si reprezinta interesele profesiei de evaluator autorizat la nivel national si international.

In prezent asociatia numara peste 4300 membri titulari si 350 de membri corporativi si isi desfasoara activitatea atat la nivel sediului sau central din municipiul Bucuresti cat si la nivelul celor opt filiale din teritoriu.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati site-ul nostru www.anevar.ro